Юнкус

150грн

Кратность заказа 10 штук.

высота 25-35см

В зв'язку з воєнним положенням, прохання наявність та ціни уточнювати у менеджера

SKU:  Невідомо
Посмотреть другие растения в категории:  , .
Оцените товар:
12345 (1 голос(а\ов), средняя оценка: 5.00 из 5)
Loading...
Поделитесь ссылкой:

Опис товару

 Латинська назва: Júncus

Сімейство: ситникових

 Батьківщина: Північна півкуля

 Рід Джункус (Júncus) налічує близько 280 різноманітних культур, які ростуть, переважно, в сирих місцях від тропіків до тундри, а також Північній півкулі. На території Росії відомо приблизно 80 різновидів. Рослина в основному призначена для вирощування на водоймищах. При розведенні в кімнатних умовах слід забезпечити необхідний вологий вміст. Має голе, жолобчасте листя з вушками або без, квітки зеленого, іноді бурого кольору, які зібрані у різноманітні суцвіття. Плід представлений багатонасінною коробочкою, з овальним або довгастим насінням. Джункус виглядає дуже незвичайно, що дає можливість йому чудово вписатися в найрізноманітніший інтер’єр будь-якого приміщення. Також на сьогоднішній день ця рослина досить часто використовується для плетіння незвичайних виробів. Деякі види культури представлені на пасовищах, поїдаються у вигляді сіна чи травостою.

Вибір рослини джункус:

 Найчастіше джункус використовують для озеленення дрібних водойм. Джункус розповсюджений (Júncus effusus) поширений на болотах, луках, лісових областях Малої Азії, Європи, Сибіру, Кавказу. Багаторічна зелена рослина має досить високі стебла, що іноді досягають 120 сантиметрів у довжину. Суцвіття представлене дрібними гілками. Має три тичинки та вдавлену яйцеподібну коробочку.

Поширені сорти:

- «Blonde Ambition» – рослина представлена ​​«золотими» спіралями;

- «Spiralis» – культура, що досягає 50 сантиметрової висоти, з насичено-зеленими, зібраними в моток стеблами;

- «Aureostriatus» – рослина має яскраві жовто-зелені стебла 50 сантиметрової довжини.

Д. викривлений (Júncus inflexus) поширений у величезній кількості на берегах річок степових областей Ірану, Кавказу, Малої Азії та Європи. Багаторічник із коротким кореневищем, зеленого кольору, висота його сягає від 50 до 90 сантиметрів у висоту. Суцвіття волотисте, коробочка довгаста, яйцевидної форми. Період цвітіння – протягом усього літо. Сорт «Afro» позитивно переносить посуху, має стебла спіралеподібної форми. Д. мечелистий ((Júncus ensifolius). Батьківщина – Америка. Дуже незвичайний і привабливий вид рослини, висотою близько 50 сантиметрів, має плоске листя, яке згорнуте біля основи. Суцвіття – кулясте, коричневе. Д.ниткоподібний (Júncus filiformis) має бокоподібне суцвіття, досить тонке стебло, що досягає 50 сантиметрової висоти. Суцвіття налічує не більше одного десятка квіточок. Д. скучений ((Júncus соnglomeratus). Суцвіття – кулясте, коричневого відтінку, досить щільне. Стебла щільні, іноді досягають одного метра заввишки. Д. членистий ()
Júncus articulatus)
та Д. сплюснутий ((Júncus compressus) досягають 50 сантиметрової висоти, мають стебла целендричної форми.

Освітлення рослини джункус: Джункус можна спокійно віднести до світлолюбних рослин. Ця культура віддає перевагу яскравому розсіяному сонячному світлу.

 Температура: При кімнатному вирощуванні в теплу пору року температурний режим повинен перебувати в межах від 26 до 28°С, у прохолодніший період – від 23 до 26°С. При значному зниженні температури життєдіяльність культури значно погіршується, що призводить до зупинки росту рослин.

 Розмноження рослини джункус: Розмножувати цю рослину можна за допомогою поділу куща, а також кореневища. Процедуру необхідно проводити провесною при пересадці.

 Полив рослини джункус: У природних умовах джункус росте переважно в прибережній лінії, що, відповідно, потребує наявності величезної кількості вологи. При кімнатному вирощуванні слід проводити рясний полив культури, не даючи висихати верхньому шару ґрунту. Також необхідно влаштовувати рослині теплий душ. Зволожувати його слід відстояною водою кімнатної температури.

 Пересадка рослини джункус: Пересадку культури слід проводити ранньою весною, не більше одного разу на рік. Використовувати необхідно вологоємний ґрунт, з додаванням керамзиту.

 Підживлення рослини джункус: Підживлення рослини слід проводити не більше одного разу на місяць, мінеральними та органічними добривами для кімнатних культур. Також необхідним для джункуса є обприскування фітогормонами для покращення його життєдіяльності..

 Обрізка рослини джункус: Для надання естетичності та неймовірної краси, у даної рослини необхідно відрізати мляві, старі, що змінили колір гілки.

 Особливі труднощі: При вирощуванні цієї рослини виникає величезна кількість труднощів, які пов’язані з її особливостями:

- смертельним для джункуса є значне зниження вологості повітря в приміщенні, особливо в період опалювального сезону;

- не можна допускати наявності протягів;

- наявність тісного горщика може призвести до псування, загнивання кореневої системи;

- зниження температурного режиму викликає пожовтіння листя.

🍀 Де купити Юнкус?

В нашому інтернет-магазині 🌱 "iFlowers" запропоновано широкий асортимент Юнкус, рослини представлені разноманітного сорту, віку, від чого залежить і ціна

🌸 Чи можна побачити реальне фото Юнкус?

Звичайно, менеджер відправить вам живе фото Юнкус на Viber перед доставкою

🌸 Ви доставляєте Юнкус по Україні?

Так, по Києву доставляємо курьєрами, по Україні відправляємо транспортними компаніями-перевізниками

🍀 Як доглядати за Юнкус?

Для кожної рослини на сторінці представлена коротка інструкція по уходу за рослиною
Гуртові ціни

 

Інтернет-магазин «iFlowers» пропонує Вам такі

ЗНИЖКИ

при загальній сумі замовлення:

від 2500 грн – 5%

 

Ціни можуть коригуватися в залежності від курсу валют

 Знижки на акційні позиції необхідно уточнювати у менеджерів.

Для співпраці із нами на постійних умовах звертайтеся до менеджерів контакти

×
Расписание рабочего дня в магазинах

 

В праздничные дни Нового Года режим работы магазинов будет таким:

ул. Богатырская 3Є 31.12 и 1.01 не работает

пр-т. Лобановского 96 не работает с 31.12 по 02.01 (включительно)

Все заказы оформленные через корзину после 30 декабря будут обработаны 2 января.

С Новым 2017 Годом!

 

 спасибо за понимание:)

×